Fysiotherapie allround

Soorten fysiotherapie

Er bestaan heel veel soorten fysiotherapie. Afhankelijk van de klachten, leeftijd en situatie heeft u de juiste soort fysiotherapie nodig. We zetten ze even voor u op een rijtje.

Algemene fysiotherapie

De algemene fysiotherapeut heeft zijn deskundigheid op het gebied van bewegen. Hij helpt mensen die in het dagelijks leven moeite of pijn hebben bij het bewegen of anderszins niet goed functioneren wanneer dit een lichamelijke oorzaak heeft.

Bekkenfysiotherapie

De bekkenfysiotherpeut helpt vrouwen maar ook mannen en kinderen bij problemen met het bekken, maar ook bekkenbodem, de lage rug, en de buik.

Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in kinderen, maar ook pubers en jongeren tot 18 jaar zo een beetje die bewegingsproblemen of en bewegingsachterstand hebben, danwel ongenoegen / pijn ervaren bij het bewegen.

Oedeemfysiotherapie

De oedeemfysiotherapeut helpt mensen die last hebben van vocht ophoping in het lichaam, ook wel oedeem genoemd. Dit komt bijvoorbeeld vaak voor bij kanker, littekens of problemen met bloedvaten.

Psychosomatische fysiotherapie

De psychosomatisch fysiotherpeut is gespecialsieerd in lichamelijke klachten die voortkomen of worden veroorzaakt voor spanning of stress, of waarbij geen duidelijke lichamelijke oorzaak gevonden kan worden.

Arbeidsfysiotherapie

De arbeidsfysiotherapeut helpt mensen met klachten die voortkomen uit werk, en houdt zich bezig met re-integretie indien mogelijk.

Geriatriefysiotherapie

De geriatriefysiotherpeut is gespecialiseerd in lichamelijk klachten die samenhangen met het ouder worden. Als men ouder wordt kan men te maken krijgen met lichamelijke klachten doordat het lichaam minder beweeglijk kan worden.

Manuele therapie

De manueel fysiotherapeut houdt zich vooral bezig met de wervelkolom en gewrichten in voornamelijk armen en benen. Zijn doel is het verbeteren van bewegen zonder klachten en de lichaamshouding corrigeren.

Orofaciaal fysiotherapie

De orofaciaal fysiotherapeut houdt zich bezig met de spieren en gewrichten in het gelaat. Deze wordt ook wel eens kaakfysiotherapeut genoemd, maar is behandelt naast gezicht en kaak ook het halsgebeid rond de kaak.

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut helpt mensen die een tijd niet hebben kunnen sporten door een ongeuk, ziekte of blessure weer willen sporten. Hij begeleidt ook professionele sporters waarbij hij advies geeft over bewegen.