nieuws

De Pit-Fitdag

Afgelopen zaterdag, 11 maart j.l., konden bewoners uit Bogerd-Vijfhuis uit de Gemeente Maashorst bij verschillende samenwerkingspartners binnen deze wijk allerlei gezondheidschecks uit laten voeren. Denk hierbij aan een test door de fysiotherapeut, het laten meten van bloeddruk en bloedsuikerspiegel, maar ook de BMI kon bepaald worden.

Ook werd er informatie gegeven over gezondheid in het algemeen, over ouder worden, kon er kennisgemaakt worden met een zorgrobot, was het mogelijk om een sprinkhaan of meelwormen te proeven, kon er aangemeld worden voor beweeggroepjes, gekeken worden naar een demonstratie darten, biljart en countrydansen en kon er geproefd worden van heerlijke gezonde hapjes die door een aantal hele lieve vrijwilligers klaargemaakt werden.

Het was erg spannend, want we hadden geen idee hoeveel mensen we konden verwachten. Uiteindelijk hebben we ruim 40 mensen binnen gehad! Een resultaat waar ik enorm trots op ben en wat nooit was gelukt zonder de samenwerking met verschillende partners/organisaties die we in de wijk hebben.

Buiten dat we een aantal mensen een doorverwijzing hebben gegeven naar de huisarts omdat er een veel te hoge bloeddruk of een afwijkende bloedsuikerspiegel werd gemeten, hebben we ook mensen enthousiast gekregen om op een positieve manier aan hun gezondheid te gaan werken. Ook hebben we een aantal beweegvragen en andere signalen op kunnen halen waar we mee aan de slag kunnen.

En nu op naar een vervolg… want of dat nodig of zinvol is? Daar hoeven we echt niet aan te twijfelen!

Dank aan GGD, Hart voor Brabant, Bernadet Schutter, Ludwien Verhoeven, Jongerenwerk, Maashorst, Fysiomaatwerk Uden, ONS Welzijn, Interzorg ,BrabantZorg, Chantal Toonen, Imre Esser, Pit2Fit / Laura Hoogers en alle anderen voor jullie geweldige inzet!

Klik hier voor de link naar het originele bericht.

Maandelijks spreekuur met Physician Assistant ViaSana

HET ANDERHALVELIJNS-TRAJECT
Fysiomaatwerk Uden heeft, sinds maandag 6 februari j.l., samen met Kliniek ViaSana een maandelijks gezamenlijk spreekuur: het anderhalvelijns-traject. Veel patiënten kunnen goed behandeld worden door de fysiotherapeut. Maar soms is extra advies nodig. Bijvoorbeeld omdat de patiënt pijn of beperkingen in beweging houdt.
De Physician Assistant (PA) van ViaSana is opgeleid om taken van medisch specialisten over te nemen. De PA geeft medische adviezen, stelt diagnoses, maakt behandelplannen en voert kleine operaties uit. Indien nodig overlegt hij met een medisch specialist. De PA van ViaSana kijkt mee waardoor de patiënt sneller en beter advies krijgt.
Vaak is het advies een nieuwe conservatieve behandeling. Indien toch verwijzing naar een gespecialiseerde kliniek of ziekenhuis nodig is, gaat de patiënt met een advies naar de huisarts. De huisarts beoordeelt dit advies en maakt samen met de patiënt een keuze voor de vervolgzorg en zorginstelling.

Nieuwsbrief Januari 2023

Fysiomaatwerk Uden levert kwalitatief hoogstaande zorg op het gebied van bewegen. Al jaren werken wij met verschillende zorgprofessionals en disciplines samen onder één dak om de beste zorg aan onze patiënten te bieden. Binnen de praktijk wordt door de volgende disciplines samengewerkt; fysiotherapie, osteopathie, oefentherapie, psychosomatische therapie, ergotherapie, podotherapie en diëtetiek. De afgelopen twee jaar hebben er wat veranderingen plaatsgevonden binnen onze praktijk en daarom stellen wij ons graag opnieuw aan u voor.

Vanaf 6 februari 2023 zal daarnaast ook, in samenwerking met ViaSana een anderhalve-lijnstraject gestart worden. Met het anderhalve-lijnstraject is de patiënt sneller geholpen en wordt onnodig dure zorg voorkomen. De PA (Chennelo Martijn) van ViaSana kijkt mee waardoor de patiënt een sneller en beter advies krijgt. Vaak een nieuwe conservatieve behandeling. Indien toch verwijzing naar de tweede lijn nodig is, gaat de patiënt met een advies naar de huisarts.

Medische Trainingstherapie

Trainen onder professionele begeleiding van een fysiotherapeut in de oefenzaal

Met ingang van 4 mei j.l. zijn wij begonnen met een Medische Trainingstherapie groep op de woensdagmiddag onder begeleiding van sportfysiotherapeute Ingrid Heij. Deze training vindt plaats tussen 13.30 en 14.30.

Iets voor u? Lees dan eerst dan MTT folder 2022 (zie pdf document hierboven). Indien u interesse heeft neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar uden@fysiomaatwerk.nl. Wij nemen dan telefonisch contact met u op.

Nieuw: uitleen kussen Cloudpillo

Het perfecte kussen bestaat niet, of toch wel?

Het perfecte kussen kan er voor zorgen dat je binnen enkele minuten als een blok in slaap valt. Wakker worden met een stijve nek of rug is hiermee voorgoed verleden tijd.
Omdat iedereen anders slaapt, zou je zeggen dat iedereen ook een ander kussen nodig heeft. Dit is niet meer nodig, aangezien wij hier dé oplossing voor hebben bedacht.

Ontmoet: de Cloudpillo. Na het eindeloos testen van prototypes, hebben wij hét perfecte kussen ontworpen dat iedereen de juiste ondersteuning biedt tijdens het slapen dankzij zijn afstelbare design. De Cloudpillo zorgt er voor dat je elke dag uitgerust wakker wordt en elke nacht met veel plezier je bed induikt.